Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Υπόμνημα συνεργασίας στην Υπουργό Πολιτσμού κ. Κονιόρδου

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ΑΘΛΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛ. 26510 83940  FAX 26510 75784
www.pkdi.gr E-mail: pkioannina@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Υπόμνημα συνεργασίας παραδόθηκε στην Υπουργό Πολιτσμού κ. Κονιόρδου κατά την πρόσφατη επίσκεψη της στη πόλη των Ιωαννίνων.
Στο υπόμνημα ζητάτε η στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού σε τρεις δράσεις τις οποίες έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών .
Αναλυτικά στο κείμενο που παραδόθηκε στην Υπουργό αναφέρεται:


Αξιότιμη κα Υπουργέ

Σας καλωσορίζουμε στην πόλη των Ιωαννίνων και  σας παραδίδουμε μια συνοπτική περιγραφή τριών δράσεών μας, για τις οποίες η στήριξή σας θα είναι καθοριστική.
Κατ αρχήν πρόκειται για το νέο πολιτιστικό θεσμό της Ηπείρου με τίτλο Its Kale Festival, που θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο και την Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στα Ιωάννινα, σε συνεργασία και με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, τον οποίο σας καλούμε να θέσετε υπό την αιγίδα σας και σας προσκαλούμε να κηρύξετε την έναρξή του, σε εκδήλωση και ημερομηνία που θα συμφωνηθεί από κοινού.
Παράλληλα σας προτείνουμε τη συνδιοργάνωση της πρώτης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πολιτιστικής Διαχείρισης, τον Νοέμβριο του 2017, με στόχο να αποτελέσει την αφορμή για μια ουσιαστική ευκαιρία επικοινωνίας, ενημέρωσης και συνεργιών μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, των πολιτιστικών φορέων της χώρας και των φορέων πολιτιστικής διαχείρισης των δήμων της χώρας μας.
Τέλος, μετά το αρχικό σας ενδιαφέρον, σας υποβάλουμε εκ νέου την πρότασή μας για την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τη Δωδώνη, τις πολλαπλές της όψεις και την ιστορία της, με κεντρικό αφηγηματικό άξονα το περίφημο αρχαιολογικό εύρημα: τα «χρηστήρια  ελάσματα» της Δωδώνης, με τα χιλιάδες ερωτήματα των επισκεπτών του Μαντείου προς το Νάιο Δία.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι τρεις μας δράσεις μπορούν να αποτελέσουν σημαντικές αφετηρίες συνεργασίας, που μπορούν να παράξουν ουσιαστικά και κυρίως, διαρκή αποτελέσματα με εξαιρετικό πολιτιστικό αποτύπωμα.
Ακολουθούν συνοπτικές περιγραφές των τριών δράσεων.
Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη λεπτομέρεια, πληροφορία, με στόχο την άμεση και επιτυχή υλοποίησή τους.
Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι έχουμε την πρόθεση, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, να διεκδικήσουμε την απονομή του Σήματος Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την πόλη των Ιωαννίνων, στην επόμενη απονομή του, και για το σκοπό αυτό ζητούμε και τη δική σας συνδρομή και υποστήριξη.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή και υποστήριξη.

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com