Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου ο 22ος Μπιζάνιος Δρόμος και τα αγωνίσματα των μαθητών

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019

Δελτίο Τύπου
Θέμα: «22ος Μπιζάνιος Δρόμος»

Την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί, στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού  για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων,  ο 22ος Μπιζάνιος Δρόμος, με συνδιοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ και τα Αθλητικά Σωματεία «ΑΓΣΙ», «ΕΚΑ ΔΩΔΩΝΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Α.Ο. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ», «Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων».
Για τα σύγχρονα Γιάννενα, η διοργάνωση του Μπιζάνιου Δρόμου είναι μια τιμή και ευθύνη. Οι σημερινοί Γιαννιώτες είμαστε οι θεματοφύλακες των αξιών που ενσωματώνει ο αγώνας, πριν από 100 και πλέον χρόνια ,των  Μπιζανομάχων. Αφενός του διαρκούς αγώνα για την υπέρβαση των ατομικών ορίων, για τη βελτίωση του ανθρώπου μέσα από την επίμονη προσπάθεια και αφετέρου του πολιτισμού της ελευθερίας που καθιστά αυτή την υπέρβαση εφικτή. Τον πολιτισμό τον οποίο υπερασπίστηκαν με αυτοπεποίθηση, αυταπάρνηση και επιτυχία οι Έλληνες στρατιώτες τον Φεβρουάριο του 1913.
Οι συμμετοχές και φέτος ήταν πολλές , Γιαννιώτες, αλλά και αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, μαθητές από 30 Δημοτικά της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, 25 Γυμνάσια, Λύκεια του Δήμου, Δομές Φιλοξενίας και Σωματεία, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Οργανωτικής Επιτροπής και δήλωσαν  "παρών" στον πιο ιστορικό αγώνα της πόλης.

Συγκεκριμένα:

  • Για τον Μπιζάνιο Δρόμο (11.500μ.): 800 συμμετοχές
  • Για τα 2700μ (Μαθητές Λυκείου):  110 συμμετοχές
  • Για τα 1900μ (Μαθητές Γυμνασίου: 350συμμετοχές
  • Για τα 1000μ (Μαθητές 4 ης, 5ης και 6ης Δημοτικού): 900 συμμετοχές

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας την Κυριακή, να εμψυχώσουν με της παρουσία τους και με μ’ ένα δυνατό χειροκρότημα  όλους τους δρομείς, μικρούς και μεγάλους και ευχόμαστε στους συμμετέχοντες καλή επιτυχία.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα (Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019) η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων-Αθηνών, θα διακόπτεται κατά διαστήματα από την Τροχαία Ιωαννίνων από το ύψος της γέφυρας στο Μπιζάνι μέχρι την κεντρική πλατεία και κατά τις ώρες 10:00μ.μ. έως 12:30 μ.μ. .
Ζητάμε την κατανόηση των οδηγών .


Οι τερματισμοί όλων των αγωνισμάτων θα γίνουν στην  κεντρική πλατεία.
Τέλος αγώνα: 12.30 μ.μ.
Στις 12.45 μ.μ. θα ξεκινήσει η τελετή των απονομών.

Φωτογραφία από την συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Δ/νση Νεολαίας και Άθλησης στο Πνευματικό Κέντρο

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com