Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 

 

 

 

Συνέντευξη παρουσίασης Its Kale Festival 2019

 

Δελτίο τύπου

 

 

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019 στο γραφείο Δημάρχου Ιωαννίνων με αντικείμενο την παρουσίαση του προγράμματος του Its Kale Festival Ιωάννινα 2019

Στην συνέντευξη παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Μπέγκας, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος και ο προϊστάμενος της Εφορείας Ιωαννίνων, κ. Κώνσταντίνος Σουέρεφ.

Ξεκινώντας την συνέντευξη ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Μπέγκας, ανέφερε: «Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της έθεσε τρεις στρατηγικούς στόχους. Την εξυγίανση των οικονομικών, τη συμβολή της στην βελτίωση των υποδομών μεταφορών και την προβολή του τόπου μας μέσω του Πολιτισμού.

Τα οικονομικά του Δήμου βρίσκονται πλέον σε πολύ καλή κατάσταση. Οι υποδομές με τους δύο οδικούς άξονες και ειδικά την αναβάθμιση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων, για την οποία παλέψαμε πολύ, έχουν βελτιωθεί.

Στον Πολιτισμό οι δύο Φεστιβαλικές μας διοργανώσεις, του Ιτς Καλέ και του Αρχαίου Δράματος καθιερώνουν τα Γιάννενα πανελληνίως κι όλα αυτά με τη συμβολή του Πνευματικού Κέντρου και του ΔΗΠΕΘΕ, τους προέδρους των οποίων και ευχαριστώ.

Είμαι σίγουρος ότι φέτος, με τα περσινά προβλήματα να έχουν ξεπεραστεί, το Φεστιβάλ του Ιτς Καλέ θα είναι αντάξιο των προσδοκιών όλων μας και ελπίζω η επόμενη Δημοτική Αρχή να το διατηρήσει και να το αναπτύξει», κατέληξε ο κ. Μπέγκας

  Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών κ. Γκόγκος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος ο Πολιτισμός είναι ένας από τους τρεις βασικούς πυλώνες της Δημοτικής Αρχής και σημαντικό στοιχείο των δράσεών μας είναι και οι κορυφαίες διοργανώσεις που έχουμε θεσμοθετήσει.

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει για τρίτη χρονιά το φεστιβάλ πόλης που αγκαλιάστηκε από την πρώτη κιόλας χρονιά, το Its Kale Festival.

Φέτος, μετά την άρση των προβλημάτων που υπήρξαν το 2018 λόγω της διαμάχης του Υπουργείου Πολιτισμού με τους εργαζόμενους σε αυτό, επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, την Ακρόπολη του Ιτς Καλέ, στο Κάστρο των Ιωαννίνων.

Τα μουσικά σχήματα του Πνευματικού Κέντρου, κορυφαίοι ερμηνευτές και καλλιτέχνες περιμένουν να ανταμώσουν με τους πολίτες των Ιωαννίνων και τους επισκέπτες μας.

Κοινός παρανομαστής των εκδηλώσεων, η μουσική!

Μια μουσική που δεν γνωρίζει σύνορα και ετικέτες και που κανοναρχεί τις ζωές μας.

Βασικός άξονας του Φεστιβάλ είναι η επιλογή και προβολή σημαντικών μορφών της μουσικής και δημιουργών της, με κορυφαία καλλιτεχνική αξία, που συνήθως δεν επιλέγονται από τα εμπορικά φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να δίνουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές εκδηλώσεις και παραστάσεις.

Φέτος το Its Kale Festival Ιωάννινα 2019, ξεκινά λίγο μετά τις Εθνικές Εκλογές, στις 10 Ιουλίου με την Συμφωνική μας Ορχήστρα που συμπράττει με κορυφαίους ερμηνευτές, τον Δημήτρη Μπάση και τον Σπύρο Κλείσσα και την Χορωδία   Δωματίου Κοζάνης για να αποδώσουν το έργο του Οδυσσέα Ελύτη, Άξιον Εστί σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Αφηγητής ο Βασίλης Σιάφης.

Στις 12 Ιουλίου η Φιλαρμονική μας ετοίμασε ένα ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Rock Legends” . Μια μουσική διαδρομή με διασκευές των καλύτερων τραγουδιών ιστορικών συγκροτημάτων της Rock μουσικής.

Στις 14 Ιουλίου το Its Kale Festival έχει τη χαρά να φιλοξενήσει την επετειακή παράσταση ενός από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες των κρουστών παγκοσμίως, του Νίκου Τουλιάτου.
Η performance  ΗΧΟ δράσεις έκανε πρεμιέρα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με αφορμή τα 50 χρόνια του Νίκου Τουλιάτου στην τέχνη και τον πολιτισμό
Ένα μοναδικό υπερθέαμα μουσικής, χορού και διαδραστικών προβολών, με δεκάδες καλλιτέχνες και συντελεστές.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας,  μαζί με την μεσόφωνο Ειρήνη Καραγιάννη και το βαρύτονο Χάρη Ανδριανό μοιράζονται μαζί μας Αγάπης Λόγια, σε ένα μελωδικό ταξίδι, κάτω από φεγγάρι.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, που έχει καθιερωθεί πλέον ως  μια από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες της νέας γενιάς, μαζί με ένα δυναμικό σχήμα μουσικών, με επικεφαλής τον Μανώλη Ανδρουλιδάκη, μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε μια μουσική διαδρομή στα μονοπάτια του έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού την Παρασκευή 19 Ιουλίου.

Το φεγγάρι του Αυγούστου φέτος παρουσιάζεται ολόλαμπρο στις 15 Αυγούστου, μέρα γιορτής για δεκάδες κοινότητες της ευρύτερης περιοχής, τις οποίες παρακολουθούν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Για το σκοπό αυτό διαλέξαμε να γιορτάσουμε το φεγγάρι του Αυγούστου λίγο πριν γεμίσει απόλυτα, την Τετάρτη 14 Αυγούστου με μια συναυλία του Δημήτρη Υφαντή με την Αγγελική Τουμπανάκη.

Φέτος όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης 9 μμ

Προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες της πόλης να ανταμώσουμε παρέα για μια ακόμα χρονιά, στο εμβληματικό τοπόσημο της πόλης μας, την Ακρόπολη του Ιτς Καλέ», κατάληξε ο κ. Γκόγκος

Η συνέντευξη παρουσίασης ολοκληρώθηκε με τις δηλώσεις του κ. Σουέρεφ, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή χώροι του Υπουργείου Πολιτισμού και ευθύνης της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων , να μετατραπούν και φέτος σε χώρους συνάντησης και χαράς των πολιτών. Γιατί όλοι οι χώροι εκτός από την ιστορία τους, μεταφέρουν και μνήμες και βρίσκονται σε διαρκή διάλογο με τους πολίτες.

Όπως οι άνθρωποι στη διαδρομή της ιστορίας διαμορφώνουν τα κτήρια και τους χώρους, έτσι και αυτά με την σειρά τους επηρεάζουν τις διαδρομές των ανθρώπων.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο για την άψογη συνεργασία, που οδηγεί σε έναν κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό, το Its Kale Festival, που έχει αποδείξει ήδη τη δυναμική και την εμβέλειά του και ελπίζουμε να συνεχιστεί για πολλά ακόμα χρόνια», ολοκλήρωσε ο κ. Σουέρεφ

 

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com