Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

 

 

 

 

Ο οργανισμός The Goodness Tour των Η.Π.Α επισκέπτεται την Ελλάδα

 

ΤΗΕ GOODNESS TOUR

Χρώματα και Μουσική

Ο οργανισμός The Goodness Tour των Η.Π.Α επισκέπτεται την Ελλάδα

Σε συνεργασία με την ΑΜΑΚΑ και το Refugee Week

14-30 Μαΐου 2022

Ο οργανισμός Goodness Tour θα φέρει αυτή την άνοιξη σε επιλεγμένες κοινότητες στην Ελλάδα πολύπλευρη ζωντανή μουσική, δράσεις ομαδικής ζωγραφικής και συναυλίες, δημιουργικά μαθήματα τέχνης, κινησιολογίας και σύνθεσης μουσικής. Οι δράσεις θα συνοδεύονται από συμμετοχικές τοιχογραφίες εμπνευσμένες από τις θεματικές του κάθε τόπου και της κάθε ομάδας.

Oι Goodness Tour είναι μια διαπολιτισμική ομάδα καλλιτεχνών με βάση την Καλιφόρνια των Η.Π.Α οι οποίοι χρησιμοποιούν την Τέχνη σαν μέσο θεραπείας και κοινωνικής αρωγής. Για πάνω από 15 χρόνια διοργανώνουν δράσεις σε διαφορετικά σημεία του κόσμου, πηγαίνοντας όπου τους χρειάζονται περισσότερο, μοιράζοντας χρώματα, μουσική και αγάπη. Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Το 2017 επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την χώρα μας όπου και συν δημιουργήσαν ομαδικές τοιχογραφίες με τους πρώτους πρόσφυγες που κατέφθασαν στην Ελλάδα από την Συρία σε Ιωάννινα, Αθήνα και Μυτιλήνη, με την συνεργασία ελληνικών φορέων και οργανώσεων. Φέτος αποφάσισαν να ξαναγυρίσουν στην χώρα μας νιώθοντας και πάλι την επιθυμία να προσφέρουν στις ευπαθείς ομάδες αυτό που ξέρουν καλύτερα: στιγμές χαράς και δημιουργίας.

Η ΑΜΑΚΑ σε συνεργασία με το Refugee Week σχεδίασε μια μικρή περιοδεία 2 εβδομάδων και έτσι το Goodness Tour στην Ελλάδα γίνεται μια πραγματικότητα από τις 14-30 Μαΐου, η οποία θα επισκεφτεί διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και θα δώσει την δυνατότητα στα μέλη του Goodness Tour να διαδράσουν με διαφορετικούς πληθυσμούς. Στο οδοιπορικό τους οι Goodness Tour θα συνδιαλλαγούν με τοπικές κοινότητες και θα δημιουργήσουν συμμετοχικά έργα τέχνης.

Το οδοιπορικό θα αρχίσει από το νησί της Λευκάδας με μια συνεργασία με τα τοπικά Δημοτικά και Γυμνάσια και μια ανοιχτή για το κοινό συναυλία. Αργότερα το Goodness Tour θα επισκεφτεί την πόλη των Ιωαννίνων. Στα Ιωάννινα θα συνεργαστεί με τις οργανώσεις Habibi Works, το Κέντρο Νέων Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, για την ολοκλήρωση των δράσεων που περιλαμβάνουν μαθήματα ζωγραφικής, μουσικής, στιχογραφίας και τοιχογραφίες στον ανοιχτό χώρο. Το Goodness Τοur θα καταλήξει στην Αθήνα, όπου θα συνεργαστεί με το Κ.Ε.Μ, (Κέντρο Ένταξης Μεταναστών) του Δήμου Αθηναίων για την υλοποίηση εργαστηρίων τέχνης με πρόσφυγες και μετανάστες. Εορταστικό κλείσιμο των εκδηλώσεων θα είναι μια συναυλία στο εξωτερικό χώρο του Κ.Ε.Μ.

Βασικές Δράσεις/ Καλέσματα για το κοινό:

-Κυριακή 15 και Δευτέρα 16 Μαΐου, Δημοτικό Σχολείο Νυδριού (Λευκάδα) 10.00-16.00: Συμμετοχική Τοιχογραφία

-Κυριακή 15 Μαΐου, Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου (Λευκάδα) 17.00: Συναυλία

-Παρασκευή 20, Σάββατο 21, Κυριακή 22 και Δευτέρα 23 Μαΐου, Αθλητικό Κέντρο Κιάφας (Ιωάννινα), 10.00- 18.00: Συμμετοχική Τοιχογραφία

Κυριακή 22 Μαΐου, Αθλητικό Κέντρο Κιάφας, (Ιωάννινα) 18.00: Συναυλία

Παρασκευή 27 Μαΐου, Κ.Ε.Μ- Κέντρο Ένταξης Μεταναστών (Αθήνα), 18.00: Συναυλία

Για περισσότερες πληροφορίες μείνετε συντονισμένοι στο

www.amaka.gr

Για περισσότερες πληροφορίες για το Goodness Tour

https://thegoodnesstour.org/

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ REFUGEE WEEK

To Refugee Week φέτος πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας με πρωτοβουλία της Athens Comics Library, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, τον Ιούνιο του 2022.

Η πρωτοβουλία αποτελεί ένα φεστιβάλ πολιτισμού, που εντάσσεται σε ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα, και προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο. Για φέτος η θεματική είναι το «healing», η αμοιβαία φροντίδα και η ανθρώπινη ικανότητα για επανεκκίνηση σε όλους τους τομείς που μας επηρεάζουν. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το αφήγημα γύρω από τις προσφυγικές, και όχι μόνο, κοινότητες, να μοιραστούμε τις ιστορίες μας και να θεραπεύσουμε μαζί σημαντικές προκλήσεις των σύγχρονων κοινωνιών.

Teaser Βίντεο Refugee Week Greece 2022 https://youtu.be/PfYbZUCeUkw

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΑΚΑ

Η ΑΜΑΚΑ ιδρύθηκε το 2008. Σήμερα αποτελεί μια εταιρία με πολύπλευρο και ουσιαστικό έργο στην αρωγή ευπαθών ομάδων μέσω της τέχνης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στόχοι της ΑΜΑΚΑ είναι η προσωπική έκφραση, η επικοινωνία, και τελικά η ένταξη με απώτερο στόχο την συμβολή στην ενδυνάμωση των μη ευνοημένων κοινωνικών ομάδων.www.amaka.

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com