Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΜΕ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΕΝΩΠΙΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

 

Με τρεις παρουσίες σημαντικού ειδικού βάρους και συμβολισμού, στo πλαίσιo της ιστορικής επίσκεψης του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κκ. Βαρθολομαίου στα Γιάννινα με αφορμή τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Παϊσίου, συνέχισε την πορεία του για την εκπαιδευτική- καλλιτεχνική χρονιά 2021-22 το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Οι παρουσίες ξεκίνησαν κατά την πρώτη ημέρα επίσκεψης του Πατριάρχη με συμμετοχή στην τελετή υποδοχής του από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων το πρωί και συνεχίστηκαν το απόγευμα κατά τα θυρανοίξια, που τελέστηκαν με την παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Ελλάδας Μακαριότατου κ.κ. Ιερωνύμου.

Την επόμενη, ημέρα εορτής του Αγίου Παϊσίου, μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, το Χορευτικό Συγκρότημα Δήμου Ιωαννίνων παρουσίασε παραδοσιακό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με αναφορά σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου, ενώπιον του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Το ίδιο πρόγραμμα παρουσιάστηκε παράλληλα και σε συνεργασία με το Χορευτικό Τμήμα Ενορίας Περιβλέπτου.

Στο τέλος, οι συντελεστές της εκδήλωσης πήραν την ευχή του Προκαθήμενου της Ορθοδοξίας και συμβολικά ως δώρο ένα μικρό σταυρό.

Σημειώνεται ότι για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών ήταν η τρίτη φορά που συναντούσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη στα 30 χρόνια Πατριαρχίας του: Το 1999 κατά την πρώτη επίσκεψή του στα Γιάννινα, το 2010 στην Κωνσταντινούπολη στο Πατριαρχείο και το Μέγα Ρέμα Κων/πόλεως και το 2022 στα Γιάννινα.

Παρά τα προβλήματα που προξένησε η πανδημία, εντούτοις για το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών ήταν μια χρονιά με έντονη παρουσία σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Χαρακτηριστικοί σταθμοί της ήταν η τηλεοπτική συνεργασία με το Κανάλι της Βουλής σε δίωρο αφιέρωμα για τα Γιάννινα και προβολή πανελλαδικά και δορυφορικά, ο διεθνής ποδηλατικός γύρος της Ελλάδας με κατάληξη τα Γιάννινα και διεθνή προβολή, τα δυο φεστιβάλ  ως αφιέρωμα στη Μικρά Ασία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή σε συνεργασία με συλλόγους και σχολεία, το διεθνές φιλικό παιγνίδι βετεράνων ΠΑΣ Γιάννινα και Άγιαξ Ολλανδίας με προβολή και στην Ολλανδία, η ιστορική και πολυσήμαντη επίσκεψη του Πατριάρχη κ.ά. Θα ακολουθήσουν παρουσίες σε δυο Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα υδάτινου σκι στα Γιάννινα.

  • Επιμέλεια παρουσιών και προγραμμάτων: Ηλίας Γκαρτζονίκας, Νίκος Νούσιας και Βασίλης Ράπτης. 
 

 

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com