Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «Αερόστατο»

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» ξεκίνησε  «τις πτήσεις  του»  τον Δεκέμβριο του 2004, με τη βοήθεια  του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος  Ηπείρου 2000-06 (Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης) για την ολοκληρωμένη δράση αστικής ανάπτυξης στην περιοχή Λασπότοπου-Βοτανικού-Καλούτσιανης του Δήμου Ιωαννιτών και στη συνέχεια με τη στήριξη του Προγράμματος Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής , στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για την Περίοδο 2007-13.
Επιβάτες του είναι  παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Μοναδικό κριτήριο επιλογής  η  ηλικία.
Σκοπός των παιδαγωγών –εμψυχωτριών είναι μέσα από τις σπουδές-γνώσεις τους και τη συνεχή ενημέρωσή τους (σεμινάρια-διαδίκτυο) να βοηθούν τα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα. Χαλαρά, αβίαστα με Μουσικά-Εικαστικά-Θεατρικά Ερεθίσματα το παιδί να ξεδιπλώνει-εκδηλώνει-εκφράζει τα συναισθήματά του, τις ανησυχίες του, τους φόβους του, το ταλέντο του, τη φαντασία του, τις ιδέες του, τις αντιρρήσεις του, τα όνειρά του, τον κόσμο του.
Οι Ομάδες Έκφρασης που μπορούν να συμμετέχουν ενεργά τα παιδιά είναι:
*Μουσική και κίνηση
*Θεατρικό Παιχνίδι
*Εικαστική Ανακύκλωση και  Έκφραση
*Σκίτσο
*Παιχνίδια Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής/ Ομάδας-Δωματίου-Αυλής-/Παραδοσιακά Παιχνίδια
Το παραμύθι και η ποίηση κυριαρχούν σε κάθε ομάδα έκφρασης και παίρνουν ανάλογη διάσταση.
 


 

Τα μικρά και μεγάλα «νηπιάκια» εκφράζονται μέσα από δύο ομάδες:
*των Παιχνιδογνωριμιών (μέσα από το παιχνίδι το παιδί γνωρίζει τα συναισθήματά του, το σώμα του, τους άλλους, τα γράμματα, τους αριθμούς)
*των Παραμυθοπαιχνιδιών (αφήγηση παραμυθιού-παντομίμα-ρόλοι-face and body painting).
Το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ  πραγματοποιεί  Εργαστήρια  που είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά της πόλης, με διαφορετική αφορμή και αντικείμενο κάθε φορά.
Φιλοξενεί στο χώρο του, καλλιτέχνες, παιδαγωγούς, επιστήμονες , επαγγελματίες που αγαπάνε τα παιδιά και έχουν «κάτι διαφορετικό» να τους δείξουν.
Εμψυχώτριες και παιδιά επισκέπτονται μουσεία, σταθμούς, πάρκα, εκθέσεις-χωριά-εργαστήρια-φορείς.
Λαμβάνουν μέρος σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.
Συνεργάζονται με διάφορους φορείς (Σχολεία Ειδικής Αγωγής-Γηροκομεία-ΚΑΠΗ-τμήμα Πρασίνου-Αθηναϊκούς Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς-Πυρόπληκτες Περιοχές) για να διευρύνεται  ο κοινωνικός ορίζοντας των μικρών πολιτών.
Πραγματοποιούν Εκθέσεις των Παιδικών Χειροποίητων Δημιουργιών, πάντα για Φιλανθρωπικό Σκοπό που αφορά παιδιά που ζουν μέσα ή έξω από τα όρια του νομού.
Το ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ταξιδεύει κάθε μέρα και κινητήρια δύναμη του μπαλονιού του είναι η αγάπη, η φαντασία και η χαρά των παιδιών. Κάθε χρόνο πετάει με πολλά παιδιά, όμως πάντα του αρέσει να ανεβαίνουν  και άλλα.
Αν είσαι παιδί και θες ν’ανέβεις, Έλα στον Βοτανικό και φώναξέ μας να σου ρίξουμε την αέρινη σκάλα. Αν πάλι είσαι μεγάλος και θες να κρατήσουμε θέση για τον ταξιδευτή  σου, τράβα το σχοινί επικοινωνίας 26510-74644 για να τα πούμε πριν απογειωθούμε!!

ΥΠΟΣΧΕΣΗ: Πολλές ώρες απογείωσης-Λίγα λεπτά προσγείωσης!!!


Στοιχεία Επικοινωνίας
Χώρος επιβίβασης: Κατίνας Παξινού 8, ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
Οδηγός-Πιλότος: Σοφία Μπάρμπα
Πληροφοριοδότης: Σοφία Μπάρμπα
Σχοινί Επικοινωνίας-Καμπανάκι: 26510-74644

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com