Θερινό σινεμά
Θερινό σινεμά
-
Δευτέρα 5 Αυγούστου, 21:00
«Τα παιδιά με την βαλίτσα - σκηνές μιας μετανάστευσης»
Σενάριο - σκηνοθεσία - κάμερα: Γρηγόρης Νικηφορίδης
Σε συνεργασία με την Ελληνική Καλλιτεχνική Λέσχη Νυρεμβέργης -
Δευτέρα 12 Αυγούστου, 21:00
100 χρόνια από τη γέννηση του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι «Γλυκιά Ζωή», (La dolce vita, 1960, Διάρκεια: 174΄)
Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι
Με τους Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, Ανούκ Αϊμέ, Υβόν Φουρνό, Ανίτα Έκμπεργκ•
Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας
Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι / Marcello Mastroianni
(28 Σεπτεμβρίου 1924 – 19 Δεκεμβρίου 1996)Ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, πραγματοποίησε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο, ως κομπάρσος, στην ταινία «Μαριονέτες» του 1939, σε σκηνοθεσία του Carmine Gallone. Στη σκηνή πρωτοεμφανίστηκε με το έργο «Angelica», το 1948, όπου συμπρωταγωνίστησε με την Τζουλιέτα Μαζίνα, σύζυγο του Φεντερίκο Φελίνι. Από το 1949, έως το 1956, ο Μαστρογιάννι έπαιζε κυρίως μικρούς ρόλους σε έργα των Ντίνο Ρίζι, Μάριο Μονιτσέλι κ.ά. Έφτασε όμως στην κορύφωση της καριέρας του με τις ταινίες «Λευκές Νύχτες» (1957) του Λουκίνο Βισκόντι, «Ο Κλέψας του Κλέψαντος» (1958) του Μάριο Μονιτσέλι και «Διαζύγιο α λά Ιταλικά» (1961) του Πιέτρο Τζέρμι, που τον καθιστούν ως έναν από τους πρώτους κωμικούς της Ιταλίας.
Η ταινία «Γλυκιά Ζωή» (La Dolce Vita – 1960) του χάρισε παγκόσμια φήμη, ενώ συνολικά, εμφανίσθηκε σε περισσότερα από 150 έργα και απέσπασε τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου. -
Τετάρτη 21 Αυγούστου, 21:00
Νέο Ιταλικό Σινεμά
«Le mie ragazze di carta», (2023, Διάρκεια: 101΄)
Σκηνοθεσία: Λούκα Λουτσίνι
Με τους Αλβίσε Μαρασκάλτσι, Ρομπέρτο Αλφάνο, Αλεσάντρο Μπρεσσάντρο
Σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας
Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία τριών εφήβων και των αλλαγών στη ζωή τους. Βρισκόμαστε τη δεκαετία του 1970, στην περιοχή του Τρεβίζο και παρακολουθούμε δύο καθοριστικές στιγμές στη ζωή τριών εφήβων της οικογένειας Bottacin: του Primo, της Anna και του Tiberio. Ζούμε μαζί τους το πέρασμα από την εφηβεία στην προ-εφηβεία, όπως βιώθηκε μέσα από τους πρώτους έρωτες και τη μετάβαση από τον κόσμο της υπαίθρου στον κόσμο της πόλης.
https://www.youtube.com/watch?v=VnxDYY_hCV0 -
Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, 21:00
Νέο Ιταλικό Σινεμά «Η επιστροφή του Καζανόβα» , (Il ritorno di Casanova, 2023, Διάρκεια: 90΄)
Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Σαλβατόρες
Με τους Τόνι Σερβίλο, Μπιάνκα Πανκόνι
Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, 21:00 Θερινό σινεμά. Νέο Ιταλικό Σινεμά «Η επιστροφή του Καζανόβα» , (Il ritorno di Casanova, 2023, Διάρκεια: 90΄) Σκηνοθεσία: Γκαμπριέλε Σαλβατόρες Με τους Τόνι Σερβίλο, Μπιάνκα Πανκόνι
Σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ινστιτούτο της Αθήνας
Ο Λέο Μπερνάρντι είναι ένας επιτυχημένος και καταξιωμένος Ιταλός σκηνοθέτης. Πλησιάζει στο τέλος της καριέρας του, αλλά δεν μπορεί να δεχτεί την αργή πτώση του. Μόλις τελείωσε τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας, η οποία είναι εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα για τον Καζανόβα, που έγραψε ο Άρθουρ Σνίτσλερ, ένας χαρακτήρας τόσο παρόμοιος με το σκηνοθέτη, ακόμη περισσότερο από όσο μπορούσε να φανταστεί. Ο Καζανόβα του Σνίτσλερ γερνά, οι μέρες δόξας έχουν τελειώσει: έχασε τη γοητεία του και την έλξη του για τις γυναίκες, έχει καταρρεύσει και δεν θέλει πια να ταξιδέψει στην Ευρώπη. Μετά από μια μακρά εξορία, θέλει απλώς να επιστρέψει στη Βενετία, την πατρίδα του.Η Επιστροφή του Καζανόβα, η νέα ταινία του οσκαρικού Γκαμπριέλε Σαλβατόρες (La Grande Bellezza), προσφέρει μια γλαφυρή μα και διασκεδαστικά αδυσώπητη περιήγηση στο χρόνο σε πολλαπλά επίπεδα και στα αιώνια δίπολα νεότητα - γήρας, παρελθόν – παρόν.
https://www.youtube.com/watch?v=DOzivpqbx0o&t=1s
Αύλειος Χώρος Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής»
Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com