Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ερασιτεχνική Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού

Η Σχολή Κλασικού & Σύγχρονου χορού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών, λειτουργεί από το 1993. Το 2001 η Σχολή έγινε Ερασιτεχνική, αναγνωρισμένη από το κράτος (ΦΕΚ: 625/25-05-01).

Το κτίριο (παλαιά μαγειρεία του στρατού) που στεγάζεται η σχολή έως και σήμερα, είναι διατηρητέο μνημείο και αναπαλαιώθηκε το 1997.
 
 

Δασκάλες χορού και χορογράφοι:

Έλενα ΑνδρεάδηΑπόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Ξεκίνησε χορό σε ηλικία 4 χρονών στο Λύκειο Ελληνίδων Ιωαννίνων όπου παρακολούθησε κλασικό μπαλέτο και παραδοσιακούς χορούς.
Το 1996 αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.
Παρακολούθησε μαθήματα κλασικού μπαλέτου με τους Ray Bara, Rosa Sicart, Γιάννη Μέτση, Πένυ Μελά, Διονυσία Φειδοπούλου και σύγχρονο χορό με Χάρη Μανταφούνη, Εριφύλη Ευφραιμίδου, Εύα Καπάζογλου.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού με τους Jeremy Nelson, Tom Thayer,  Keven Levi, David Zambrano, (καλλιτέχνες που παρουσιάστηκαν στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας) καθώς και με τους Α. Mellink, Κική Μπάκα, Πέτρο Κουρουπάκη στα Ιωάννινα.
Σεμινάρια αυτοσχεδιασμού με Αγγελική Στελλάτου, Κων/νο Μίχο, Maya Μ. Carrol.
Σεμινάριο Transdance που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Φεστιβάλ «e-φως» με διαλέξεις πάνω στο σώμα και τις νέες τεχνολογίες από τους Armando Menicacci, Δημήτρη Παπαλεξόπουλο και Michael Klien. Παρακολούθησε Εργαστήρια-Διαλέξεις με Russel Maliphant, Murray Louis, Alberto del Saz, Rui Horta, Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Διακρίθηκε για το έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα Ζίτσας Ιωαννίνων από το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.
Συμμετείχε στη Βραδιά Νέων Χορογράφων στο Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη» με το έργο «Μήλα μου».
Συνεργάστηκε με την a-priori dance company ως χορογράφος στην Χοροθεατρική Παράσταση «Αίνιγμα της Ύπαρξης», «Μια νύχτα στον κόσμο» Jim Jarmusch.
Παραστάσεις σε συνεργασία με την Ομάδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών «Ηχηρή κίνηση» σε δική της χορογραφία & «Ευτυχία», σε σκηνοθεσία Μελίνας Βλάχου.
Σπουδάζει Θεατρολογία στη Σχολή Καλών Τεχνών, Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Ναυπλίου.


Τζίνα Βικα

Απόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής χορού Ν. Κονταξάκη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ν. Κονταξάκη, όπου υπήρξε μέλος της ομάδας της. Συνέχισε τις σπουδές της στο Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance στο Λονδίνο με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Professional Diploma in Dance Studies”.Κατά την διάρκεια των σπουδών της στο Laban, πήρε μέρος σε διάφορες παραστάσεις ως χορεύτρια.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού χορού με τους K.Bogoeva (Βάρνα), Μ.Χατζημιχάλη (Σπέτσες), Μ. Δημητρόβα (Αθήνα), S.Vikulov (Αθήνα), F.Lemire (Νέα Υόρκη), Σ.Φρυδά (Λευκάδα), Μ.Κουσουνή (Αθήνα), σύγχρονου χορού με τους G.Elkin (Βάρνα), D.Saxon (Αθήνα), Ομάδα Χορού “Χορευτές” (Αθήνα), Y.Mantafounis-Stadler (Αθήνα), R.Steinberg (Νέα Υόρκη), E.Parkinson & I.Carney (Νέα Υόρκη), A.Mellink (Ιωάννινα), Κ.Μπάκα (Ιωάννινα), Α.Στελάτου (Λευκάδα), Pilates for Dancers με τον Π.Κουρουπάκη (Ιωάννινα) καθώς και μαθήματα χορού στα επαγγελματικά στούντιο Dan.c.ce (Αθήνα), The Place (Λονδίνο), Steps on Broadway (Νέα Υόρκη) και Peridance Capezio Center (Νέα Υόρκη).
Έχει επίσης ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο σπουδών πάνω στην Σώματο-Ψυχοπαιδαγωγική μέθοδο Danis Bois του Πανεπιστημίου Fernando Pessoa του Πόρτο.
Τα τελευταία 15 χρόνια συνεργάστηκε με διάφορες ερασιτεχνικές σχολές χορού στην Αθήνα και στα Ιωάννινα, νηπιαγωγεία, καθώς και ΙΕΚ.  Από το 2005 εργάζεται στην Σχολή Χορού του Πνευματικού Κέντρου διδάσκοντας κλασικό μπαλέτο –ρεπερτόριο, σύγχρονο χορό και μουσικοκινητική αγωγή.

 

Ελεονώρα ΗλίαΑπόφοιτος της Επαγγελματικής Σχολής χορού Δ. Γρηγοριάδου

Γεννημένη στα Ιωάννινα, σπούδασε στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Δ. Γρηγοριάδου» ( ΥΠΠΟΑ, 2006), συνεχίζοντας τη μετεκπαίδευσή της στο χορό στην Γερμανία και το Βέλγιο.
Το 2021 αποφοίτησε με έπαινο από το Μεταπτυχιακό Χορογραφίας Comma των Πανεπιστημίων  CODARTS-Rotterdam και Fontys-Tilburg στην Ολλανδία (2019-21).Ως χορεύτρια και performer έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή για το Φεστιβάλ Αθηνών (Κάρμεν, 2007), με τη Jessica Watson Galbraith για το φεστιβάλ Βερολίνου Potsdamer Tanztage (2008), με τη Deutsche Tanzcompanie Neustrelitz στο Μεκλενβούργο Γερμανίας (Jahreszeitung, 2009), με την ομάδα χορού Les gentils pois(s)ons στην Αμβέρσα Βελγίου με artistic residency στον Κινητήρα (Αθήνα, 2012), με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων (2015), με τη Vicky Spanovaggelis/ NAUD Dance Co. για το Μουσείο Μπενάκη (OUT-OPIAS, 2016), με τον Πέρε Φάουρα για το Φεστιβάλ Αθηνών (BIOS, 2017), με το Soundtrope Festival 2017 για το Μουσείο Αργυροτεχνείας Ομίλου Πειραιώς,με το Μουσείο Σύγρονης Τέχνης «Θ.Παπαγιάννης», με την Σχολή Χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών (2014-έως σήμερα), το Θεάτρο Actina (2022),  καθώς και με ανεξάρτητους χορογράφους και performers όπως η Maya M. Caroll κ.ά. 
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού, σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες και στην Ελλάδα μεταξύ άλλων με: RootlessRoot, Les Slovaks, Μaya M. Caroll, Σύνδεσμο Χορού, Aγγελική Στελλάτου, το GAGA Intensive των Batsheva στo Τορίνο (Iταλία, 2017) και ως χορογράφος επιλέχθηκε στο σεμινάριο Δραματουργίας της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (Dramaturgy NOW, 2020).
Είναι ιδρυτικό μέλος, καλλιτεχνική ερευνήτρια και χορογράφος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας χοροθεάτρου Ελεονώρα Ηλία- Ευάγγελος Ηλίας με δ.τ a priori και έδρα τα Ιωάννινα (από το 2015), η οποία έχει παρουσιάσει παραγωγές σύγχρονου χορού, site-specific performances και dance films σε συμπαραγωγή ή υπό την αιγίδα φορέων πανελλαδικά (Bios-Athens, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Garage 21, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Studio 29A, Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ.α), φεστιβάλ σύγχρονου χορού (Tsak Bam Festival, Pocket Dance Festival, Zante Dance Festival, Comma Festival (NL) κ.α).Η a priori έχει επιχορηγηθεί και έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε παραγωγή και καλλιτεχνική δράση της (2018, 2021).                                         
Διδάσκει και χορογραφεί επίσης, για τη Σχολή Χορού του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, ενώ συνεργάζεται ως κινησιολόγος/χορογράφος με το Θέατρο Actina.

Social Media

https://www.facebook.com/aprioridanceco

https://fromstagetopage.wordpress.com/2022/01/16/eleonora-ilia-a-priori-dance-co/

http://apriori-dance.com/

 

Κατερίνα Ντίβα

Απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής σχολή χορού "Ραλλού Μάνου"

Η Κατερίνα Ντίβα γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε με άριστα από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού "Ραλλού Μάνου" το 2018. Στα έτη της φοίτησής της έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Jozef Frucek και Λίντα Καπετανέα (fighting monkeys), Milan Herich, Jill Crovisier, Ερμίρα Γκόρο, Ευριπίδης Λασκαρίδης και Matunt' David (Σύστημα Gaga). Επίσης έχει διδαχθεί από τους Αλίκη Καζούρη, Εμη Κορφιά, Χαρά Κότσαλη, Πωλίνα Κρεμαστά, Ιωάννα Παρασκευοπούλου και Σύνθια Φρυδά. Ακόμη έχει συμμετάσχει στο Akropoditi Dance Fest 2018 και στο 25th Kalamata Dance Fest. Ως ερμηνεύτρια έχει χορέψει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο πλαίσιο του project "Breaking Art II",στο "IOS FESTIVAL" και έχει συνεργαστεί με την ομάδα Α priori dance Co. στο έργο "16 steps to the ground". Το 2021 συμμετείχε στο σεμινάριο Μουσικοκινητικής και Ψυχοκινητικής Αγωγής με την Νίτσα Μπουρνέλη και κατέκτησε την πιστοποίηση της μεθόδου Pilates από το MP Balatsinos. Από την κατάκτηση του πτυχίου της και μετά συνεργάζεται με σχολές χορού στην Ελλάδα.

Μουσικοί Συνοδοί:
Δήμητρα Συνίκη (πιάνο)

Φάτο Σαχίνι (πιάνο)

Διεύθυνση Σχολής:
Τζίνα Βίκα

Γραμματειακή Υποστήριξη:
Μιλτιάδης Παππάς

Διδασκαλία Χορού

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΑ:

 • ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ (3,5 - 4,5 ετών) : Μάθημα: 2 φορές/ 1 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 120’)                                                                                                                             
 • ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ (4,5 - 5,5 ετών) : Μάθημα: 2 φορές/ 1 ώρα(εβδομαδιαίο σύνολο 120’)                                                                                                               
 • 1Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ : Μάθημα : 2 φορές/ 1 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 120’) Βασικές αρχές κλασικού μπαλέτου                                                                                                                   
 • 2Η ΤΕΧΝΙΚΗ : Μάθημα: 2 φορές/ 1 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/ 1 ώρα σύγχρονος χορός (εβδομαδιαίο σύνολο 180’)                                                                 
  3Η ΤΕΧΝΙΚΗ: Μάθημα: 2 φορές/ 1,15 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/1 ώρα σύγχρονος χορός (εβδομαδιαίο σύνολο 210’)                                                              
  4Η ΤΕΧΝΙΚΗ: Μάθημα: 2 φορές/ 1,15 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/1 ώρα σύγχρονος χορός (εβδομαδιαίο σύνολο 210’)                                                             
  5Η ΤΕΧΝΙΚΗ: Μάθημα: 2 φορές/ 1,15 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/1 ώρα σύγχρονος χορός (εβδομαδιαίο σύνολο 210’)                                                              
  6Η ΤΕΧΝΙΚΗ: Μάθημα: 2 φορές/ 1,15 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/1,15 ώρα σύγχρονος χορός    (εβδομαδιαίο σύνολο 225’)                                                             
  7Η ΤΕΧΝΙΚΗ: Μάθημα: 2 φορές/ 1,15 ώρα κλασικό μπαλέτο και 1 φορά/1,15 ώρα σύγχρονος χορός    (εβδομαδιαίο σύνολο 225’)                                                              
  ΦΥΤΩΡΙΟ Α΄: Μάθημα: 2 φορές/ 1,30 ώρα κλασικό μπαλέτο και pointes και 1 φορά/1,30 ώρα σύγχρονος χορός    (εβδομαδιαίο σύνολο 270’)                       
  ΦΥΤΩΡΙΟ Β΄: Μάθημα: 2 φορές/ 1,30 ώρα κλασικό μπαλέτο και pointes και 1 φορά/1,30 ώρα σύγχρονος χορός    (εβδομαδιαίο σύνολο 270’)                                                              
  ΦΥΤΩΡΙΟ Γ΄: Μάθημα: 2 φορές/ 1,30 ώρα κλασικό μπαλέτο και pointes και 1 φορά/1,30 ώρα σύγχρονος χορός    (εβδομαδιαίο σύνολο 270’)   
 • ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΤΜΗΜΑ:
 • ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ: Μάθημα 2 φορές/1,45 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 210΄)

 • ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ: Μάθημα 3 φορές/1,30 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 270΄)

 • ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Μάθημα 1 φορά/2 ώρες (εβδομαδιαίο σύνολο 120΄)
  Γίνεται επιλογή μαθημάτων από τους μαθητές.

ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ:

 • ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ ΑΡΧΑΡΙΩΝ: Μάθημα 2 φορές/1,30 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 180΄)
 • ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΡΧΑΡΙΩΝ: Μάθημα 2 φορές/1,30 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 180΄)
 • ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΜΕΣΑΙΟ: Μάθημα 2 φορές/1,30 ώρα (εβδομαδιαίο σύνολο 180΄)
  Γίνεται επιλογή μαθημάτων από τους μαθητές.                                           
 • BODY CONDITIONING:
  Μάθημα 2 φορές/1,30 (εβδομαδιαίο σύνολο 180΄)

Δίδακτρα:

 • Χορευτική προπαιδεία: 35€
 • Προπαρασκευαστικό: 35
 • 1η Τεχνική: 35€
 • 2η Τεχνικη: 40
 • 3η Τεχνική: 40
 • 4η Τεχνική: 45
 • 5η Τεχνική: 45€
 • 6η Τεχνική: 45
   
 • 7η Τεχνική: 45
 • Φυτώριο Α΄: 45
 • Φυτώριο Β΄: 50€
 • Φυτώριο Γ΄: 50€

Για τα τμήματα ενηλίκων:

 • Έως 3 μαθήματα: 50€
 • Από 4 μαθήματα και πάνω: 65
 • Με φοιτητικό πάσο: 40
 • Body Conditioning: 40€

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παρακολούθηση μαθημάτων για τα αγόρια σε όλα τα τμήματα είναι δωρεάν.

                                                                                                                       

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Μιλτιάδης Παππάς, 5 μ.μ. - 9 μ.μ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, ΤΚ 45 221 , ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 26510-73657

 

 

Διεύθυνση
Αγίας Μαρίνας 55, 45221, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940, fax: 2651075784
email: webmaster@pkdi.gr