Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Τale of X Cities

  • Εκδηλώσεις στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ Τale of X Cities

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tale of X cities το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει:

  •  Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπενέκου με τίτλο: «Ίχνη παρελθόντος - Θραύσματα Μνήμης» και έκθεση  φωτογραφίας του Χάρη Μπινώλη με τίτλο «Εικόνες της πόλης» στον Εκθεσιακό Χώρο του Πνευματικού Κέντρου και στην είσοδο της αίθουσας «Β. Πυρσινέλλα» αντίστοιχα, από την  Κυριακή 14 έως την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021. Οι εκθέσεις θα λειτουργούν καθημερινά 12:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00.
  • Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», Live με το συνθέτη Δημήτρη Καραγεώργο και στη συνέχεια προβολή της παράστασης «Echografia» με το Δημήτρη «James» Μπασδάνη, κιθάρα / loops / συνθέσεις, και τη Μυρτώ Τασιούλα, χορός / χορογραφίες.
    Από 13:45-15:15 θα γίνει διαδικτυακή συζήτηση με καλεσμένους ομιλητές και εκπροσώπους φορέων του προγράμματος. Η συζήτηση έχει θέμα: «Πολιτιστική Πολιτική και Δημιουργία Κοινότητας». Συντονισμός: Χρήστος Παπαδόπουλος (κινηματογραφιστής και επιμελητής εκθέσεων, Σύμβουλος Δήμου Ιωαννιτών για Πολιτιστικά Θέματα). Στις 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», θα γίνει προβολή των projects, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων του Tale of X cities.


ΦΕΣΤΙΒΑΛ Tale of X Cities
Το Φεστιβάλ Tale of X Cities είναι το αποτέλεσμα μιας σειράς σεμιναρίων, εργαστηρίων και συναντήσεων δικτύωσης, που ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων από 12 πόλεις της Βορείου Ελλάδας, από την Αλεξανδρούπολη ως την Ηγουμενίτσα. Το Tale of X Cities βασίζεται σε πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και concept της ArtBOX στο πλαίσιο του project Common Lab, σε στενή συνεργασία με 24 ακόμη φορείς από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και όλους τους συμμετέχοντες στα εργαστήριά του. Στις 20 Νοεμβρίου, το Tale of X Cities θα παρουσιαστεί στο διεθνές φεστιβάλ Freiraum ως παράδειγμα καλής πρακτικής. (www.freiraumfestival.eu).
Την Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021, το διαδικτυακό Φεστιβάλ θα προβάλεται ζωντανά στην ιστοσελίδα του προγράμματος: https://www.commonlab.info/

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα παρουσιάζονται τα έργα των συμμετεχόντων που προέκυψαν από τα εργαστήρια, τα οποία θα είναι διαθέσιμα και στην ιστοσελίδα του προγράμματος.


Αναλυτικά:
12:00-12:15
Χαιρετισμοί

12:15-12:45
Το πρόγραμμα Tale of X Cities

12:45-13:15
Γνωριμία με τους συνεργαζόμενους φορείς

13:15-13:45
Ζωντανή σύνδεση με Ιωάννινα και Κοζάνη

13:45-15:15
Πολιτιστική Πολιτική και Δημιουργία Κοινότητας
Συζήτηση με καλεσμένους ομιλητές και εκπροσώπους φορέων του προγράμματος
Συντονισμός: Χρήστος Παπαδόπουλος (κινηματογραφιστής και επιμελητής εκθέσεων, Υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών)

15:15-15:30
Ζωντανή σύνδεση με Αλεξανδρούπολη

15:30-16:15
Η εμπειρία συμμετοχής στο Tale of X Cities
Συζήτηση με εκπροσώπους των συμμετεχόντων
Συντονισμός: Βαλεντίνα Σωκράτους (culture manager, μουσειοπαιδαγωγός και εμψυχώτρια, συντονίστρια και επικεφαλής της Μουσειακής Εκπαίδευσης στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης)

16:15-17:00
Ζωντανή σύνδεση με Κομοτηνή
Συντονισμός: Θεανώ Πασχάλη (culture manager, εκπρόσωπος ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής)

17:00-17:30
Ζωντανή σύνδεση με Καβάλα
Μουσικό κλείσιμο από το Φεστιβάλ Cosmopolis

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.commonlab.info/tale-of-x-cities---festival-programme.html


ΔΡΑΣΕΙΣ:


ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΡΑΚΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
20/11, 16:00-19:00
«Εγώ ο τόπος»
Βιωματικό σεμινάριο ενηλίκων
Ο τόπος, εγώ, οι ρίζες. Ένα βιωματικό εργαστήριο με τεχνικές σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να εξερευνήσουν τη σχέση τους με τον τόπο τους. 
21/11, 11:00
On the safe side
Συμμετοχική Performance των Βαλεντίνα Σωκράτους, Μαριάννα Χατζοπούλου
Performer: Χαρίκλεια Βουτσά (performer, χορογράφος)
Βοηθός παραγωγής: Ιωάννα Κουκουβή
Προβολή των έργων που προέκυψαν από τα εργαστήρια του Tales of X Cities
Ζωντανή αναμετάδοση από το μουσείο κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού Φεστιβάλ
Δωρέαν είσοδος στο Μουσείο


ΒΕΡΟΙΑ - ΔΗΠΕΘΕ ΒΕΡΟΙΑΣ
14/09
2ο Σχολείο Σκηνοθεσίας
Δημοτικό πάρκο Νάουσας, με την Φορητή Σκηνή
Κατά τη διάρκεια του 2ου Σχολείου Σκηνοθεσίας, ομάδες μαθητών-σκηνοθετών, υπό την επίβλεψη των σκηνοθετών καθηγητών τους Γιάννη Λεοντάρη και Χριστίνας Χατζηβασιλείου, παρουσίασαν παραστάσεις σύντομης διάρκειας, βασισμένες στο έργο που έγραψε ο Τρέπλιεφ για τη Νίνα στον "Γλάρο" του Τσέχωφ, ιδωμένες από την οπτική των μαθητών-σκηνοθετών του 2ου Σχολείου Σκηνοθεσίας. Η παράσταση του βίντεο παρουσιάστηκε μαζί με άλλες στο Δημοτικό πάρκο Νάουσας. Σε αυτήν χρησιμοποιήθηκε η Φορητή Σκηνή που παραχωρεί στο Tale of X Cities, η Πλατφόρμα Freiraum και το project Common Lab του Goethe-Institut.

Διοργάνωση: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας - Υπουργείο Πολιτισμού
Σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

ΒΕΡΟΙΑ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tale of X Cities, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας προβάλλει στους χώρους της τα έργα των συμμετεχόντων, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων του προγράμματος.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - GOETHE-INSTITUT THESSALONIKI & ARTBOΧ
20/11
Προβολή του προγράμματος Tale of X Cities στο διεθνές Φεστιβάλ Freiraum ως παράδειγμα καλής πρακτικής.

21/11
Φιλοξενία της διαδικτυακής αναμετάδοσης του Φεστιβάλ Tale of X Cities στο Goethe-Institut Thessaloniki, με χρήση του φορητού στούντιο και της φορητής σκηνής του Goethe-Institut και της Πλατφόρμας Freiraum.


ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΑΡΣΙΣ
20-21/11
Παρουσίαση εγκατάστασης "Ομπρέλα Προστασίας"
Ανακοίνωση αρχιτεκτονικού διαγωνισμού
Πρόκειται για μία εγκατάσταση της οποίας η σύνθεση θα πραγματοποιηθεί με την συμβολή των πολιτών της πόλης των Ιωαννίνων και των εφήβων που διαμένουν σε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης ασυνόδευτων ανηλίκων που διαχειρίζεται η ΑΡΣΙΣ-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων στην Ήπειρο, μέσα από μία διαδραστική παρέμβαση στις 20 Νοεμβρίου στο κέντρο της πόλης, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των δικαιωμάτων του παιδιού — δικαιώματα που μέχρι και σήμερα φαίνεται να μην είναι κεκτημένα για "όλα τα παιδιά της γης". Η "Ομπρέλα Προστασίας" αποτελεί τον προάγγελο μίας μεγαλύτερης δράσης που στόχο έχει τη δημιουργία "Στεγάστρων" στα Ιωάννινα και σε άλλες πόλεις της Βορείου Ελλάδας, τα οποία θα λειτουργήσουν ως σημεία πληροφόρησης και ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης σε επίκαιρα ζητήματα, ενώ παράλληλα θα προστατεύουν από καιρικά φαινόμενα.

Τα στέγαστρα και τη λειτουργία τους οραματίστηκε ο Ηρακλής Τριανταφύλλου μέσα από τα εργαστήρια του προγράμματος Tale of X Cities. Η μορφή των "Στεγάστρων" θα είναι απόρροια ενός διαγωνισμού με ανοιχτό κάλεσμα προς τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής και της Σχολής Καλλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η αναγγελία του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στις 21 Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού φεστιβάλ Tale of X Cities, σε ζωντανή αναμετάδοση από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.


ΚΑΒΑΛΑ - ΦΕΣΤΙΒΑΛ COSMOPOLIS, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ”
12/11-4/12
Προβολή των έργων του φεστιβάλ στη Μεγάλη Λέσχη καθόλη τη διάρκεια του φεστιβάλ Cosmopolis
21/11
Μουσικό κλείσιμο του διαδικτυακού φεστιβάλ Tale of X Cities σε ζωντανή αναμετάδοση από την Καβάλα

ΚΑΒΑΛΑ - ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ MOHA
21-30/11
Καθημερινά, εκτός Τρίτης και Τετάρτης, 10:00-14:00
Προβολή των έργων του φεστιβάλ
Μουσείο Μοχάμετ Άλι
Καθώς και στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tale of X Cities, ο Δήμος Καλαμαριάς προβάλλει στους χώρους του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου τα έργα των συμμετεχόντων, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων του προγράμματος.
ΚΟΖΑΝΗ - ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ & ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
21/11
Ζωντανή σύνδεση από την Κοζάνη  στο διαδικτυακό φεστιβάλ Tale of X Cities και παρουσίαση της σειράς podcast "Αόρατες Διαδρομές" που δημιούργησαν οι συμμετέχοντες της πόλης μέσα από τα εργαστήρια του προγράμματος.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ - ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
14/11, 11:00
Ανθρώπινο Ποτάμι
Συμμετοχική δράση
Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στις 11 το πρωί, κάτοικοι της πόλης θα συμμετέχουμε σ’ έναν περίπατο που θα ακολουθεί την πορεία του ποταμιού που διέσχιζε την πόλη πριν από 55 χρόνια.
ΣΕΡΡΕΣ - ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Tale of X Cities, η ΚΕΔΗΣ προβάλλει τα έργα των συμμετεχόντων, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων του προγράμματος.
--
http://www.pkdi.gr/ - e-mail: pkioannina@gmail.com - facebook: Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων

Διεύθυνση
Αγίας Μαρίνας 55, 45221, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940, fax: 2651075784
email: webmaster@pkdi.gr