Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης Εικαστικού Εργαστηρίου

 

Δελτίο Τύπου

Εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης Εικαστικού Εργαστηρίου

Διάρκεια έκθεσης έως 29 Σεπτεμβρίου

 

Πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης με έργα των σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου ΠΚΔΙ την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου.

    



Μιλώντας σχετικά κατά την εκδήλωση των εγκαινίων ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε και πάλι εδώ για να εγκαινιάσουμε την Ετήσια έκθεση σπουδαστών Εικαστικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου.
Μια έκθεση, στην οποία κάθε χρονιά οι  σπουδαστές όλων των ηλικιών εκθέτουν τα έργα που φιλοτέχνησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018, καθοδηγούμενοι από τους δασκάλους και εκπαιδευτές τους.
Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιδωτού, αγιογραφίας, κεραμικής, φωτογραφίας και εικονογραφίας.
Χρόνια τώρα το Εικαστικό μας Εργαστήρι αποτελεί μια δημιουργική αφετηρία για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και ενήλικες.
Μια αφετηρία για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της έκφρασης και της αποτύπωσης της φαντασίας και του ταλέντου.
Είμαστε λοιπόν και σήμερα εδώ, περιτριγυρισμένοι από τις εκατοντάδες έργα των παιδιών μας και δεν μπορεί παρά να νιώθουμε περήφανοι και συγκινημένοι.
Γιατί στους τοίχους αυτούς δεν αποτυπώνεται μόνο το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, αλλά και η προσπάθεια, ο ενθουσιασμός, το μεράκι που κρύβονται πίσω τους.
Αποτυπώνεται η αυτοσυγκέντρωση και η πειθαρχία στη φόρμα και τα εκφραστικά μέσα.
Γιατί τα παιδιά καταφέρνουν από την άμορφη ύλη, χρησιμοποιώντας το πνεύμα και τη φαντασία τους, να δημιουργούν.
Το μπράβο λοιπόν στα παιδιά του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου, ας είναι δυνατό και ειλικρινές. Για την δουλειά, για την προσπάθεια, για το αποτέλεσμα.
Αλλά και για την ελπίδα που μας δίνουν, ότι η δημιουργία στον τόπο μας, βρίσκει πάντα γόνιμο έδαφος και αναγνώριση.
Ένα μπράβο όμως πρέπει και στην Υπεύθυνη του Εργαστηρίου κα Αντωνίου και όλους τους καταξιωμένους δασκάλους και στελέχη του Εικαστικού Εργαστηρίου, που ανταποκρίνονται με ιδανικό τρόπο και στον καλλιτεχνικό, αλλά και στον παιδαγωγικό ρόλο τους.
Και που κρατούν τόσο ψηλά το επίπεδο του εργαστηρίου, που για μια ακόμα χρονιά είναι έτοιμο να υποδεχθεί στα τμήματά του παιδιά και νέους της περιοχής μας που θα γραφτούν τις επόμενες ημέρες.
Από την μεριά μας συνεχίζουμε την συστηματική προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει για την αναβάθμιση του Εικαστικού Εργαστηρίου και του κτηρίου του.
Μετά το εσωτερικό, σειρά έχουν και οι εξωτερικοί χώροι, ώστε το κτήριο να ξαναγίνει όμορφο και ασφαλές για τους μαθητές του.
Σε σύντομο διάστημα θα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις, όπως έγινε και με τα κτήρια της Σχολής Χορού, του Ωδείου και της Φιλαρμονικής και Χορευτικού και θα γιορτάσουμε το νέο τους ξεκίνημα, αλλά και το ξεκίνημα της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, με μια γιορτή στον αύλειο χώρο.
Ας απολαύσουμε λοιπόν τα έργα των παιδιών μας και ας ευχηθούμε να είναι πάντα δημιουργικά και ανήσυχα!
» κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Στην συνέχεια η υπεύθυνη του Εικαστικού Εργαστηρίου του Πνευματικού Κέντρου κα Αρετή Αντωνίου αναφέρθηκε στο έργο που γίνεται στο εργαστήρι και τα τμήματά του και ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες και δασκάλους για την προσφορά τους και την εξαιρετική συνεργασία.
Παράλληλα κάλεσε τα παιδιά της πόλης να γνωρίσουν το Εικαστικό Εργαστήρι ανακαλύπτοντας τα ταλέντα και καλλιεργώντας τις δεξιότητές τους.
Τέλος η κα Αντωνίου ανέφερε ότι η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις   29 Σεπτεμβρίου, 11.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00 (ανοιχτά και το Σαββατοκύριακο)  και είναι στην διάθεση των σχολείων για επίσκεψη και οργανωμένη ξενάγηση. Πληροφορίες καθημερινά, 4 μ.μ. -9 μ.μ. στο τηλέφωνο 26510 46220

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com