Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 

 

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου: Οι Συγγραφείς και τα βιβλία τους: Χρήστος Χωμενίδης

 

Δελτίο Τύπου

Οι Συγγραφείς και τα βιβλία τους: Χρήστος Χωμενίδης

 

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στην αίθουσα «Δημ. Χατζής» με μεγάλη επιτυχία η πρώτη εκδήλωση του κύκλου παρουσιάσεων του Πνευματικού Κέντρου Οι συγγραφείς και τα βιβλία τους, με προσκεκλημένο τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη, με αφορμή το νέο του μυθιστόρημα Ο Φοίνικας, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Καλωσορίζοντας τον συγγραφέα στο Πνευματικό Κέντρο στα Ιωάννινα, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος ανέφερε:

«Με ιδιαίτερη χαρά εγκαινιάζουμε απόψε έναν καινούργιο κύκλο εκδηλώσεων αφιερωμένων στον λόγο, με τίτλο «Οι συγγραφείς και τα βιβλία τους».
Και είναι μεγαλύτερη η χαρά μας που τον κύκλο αυτόν εγκαινιάζει ο Χρήστος Χωμενίδης. Οι περισσότεροι τον πρωτογνωρίσαμε με το Σοφό παιδί, το 1993 και από τότε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είναι πάντα παρών.
Είτε με τα βιβλία του, είτε με τα άρθρα του, είτε με τις παρεμβάσεις του.
Δεν θα επεκταθώ ασφαλώς σε λεπτομέρειες του βιογραφικού  και της εργογραφίας του, αλλά και στο περιεχόμενο του νέου του βιβλίου, που αποτελεί και την αφορμή για την πρόσκληση.
Ο συμπολίτης μας δημοσιογράφος και ποιητής Μίλτος Γήτας, που τον ευχαριστούμε για την συμμετοχή του, θα σας μιλήσει σχετικά.
Θέλω να επισημάνω όμως το γεγονός ότι ο Χρήστος Χωμενίδης ξεχωρίζει από τους περισσότερους δημιουργούς της γενιάς του αποτελώντας έναν διαρκή και ζωηρό πόλο απόψεων και γνώμης. Είναι παρών στο δημόσιο λόγο, πέρα από τα βιβλία του, με θέσεις, απόψεις και τοποθετήσεις, που αγκαλιάζουν τα περισσότερα θέματα του δημόσιου διαλόγου. Με θάρρος και ένταση επιχειρημάτων, με γλαφυρότητα και ιδιότυπο χιούμορ, αλλά και μια αξιοθαύμαστη επιμονή και συνέπεια. Δεν διαλέγει τον ασφαλή δρόμο της αβλαβούς διέλευσης από την καθημερινότητα, αλλά προχωρεί με θάρρος μέσα σε ένα ναρκοθετημένο και αδηφάγο τοπίο.
Την πορεία του αυτή την οδηγούν γονιδιακές επιταγές και οικογενειακές μνήμες;
Είναι το πνεύμα κοσμοπολιτικής θεώρησης των πραγμάτων;
Είναι η ανησυχία των σκέψεων, που τον οδηγεί σε ευθεία σύγκρουση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα;
Αρμοδιότερος να απαντήσει ασφαλώς είναι ο ίδιος ο Χρήστος Χωμενίδης, τόσο στην συζήτηση, όσο και στον διάλογο που θα ακολουθήσει.
Από την μεριά μου θα ήθελα να τον ευχαριστήσω για την ανταπόκριση στην πρόσκληση του Πνευματικού Κέντρου και να επισημάνω ότι στην εποχή της χαώδους κακοφωνίας που ζούμε, οι καθαρές και συνεπείς φωνές, είναι περισσότερο χρήσιμες από ποτέ.
» κατέληξε ο κ. Γκόγκος

Στη συνέχεια ακολούθησε εισαγωγή από τον δημοσιογράφο και ποιητή Μίλτο Γήτα σχετικά με το περιεχόμενο του βιβλίου, αλλά και εις βάθος ανάλυση με παρεμβάσεις του συγγραφέα, οι οποίες φώτισαν τόσο την διαδικασία συγγραφής του βιβλίου, όσο και το κλίμα και την ατμόσφαιρα μέσα στα οποία υφαίνεται η πλοκή.

Ακολούθησε διάλογος και ερωτήσεις του κοινού, ενώ ο Χρήστος Χωμενίδης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πρόσκληση από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, τονίζοντας ότι παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταγωγή από την Ήπειρο, πάντα στα έργα του υπάρχει παρουσία της περιοχής μας.

Στην εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου που έγινε με την συνεργασία των Εκδόσεων Πατάκη συμμετείχε και το βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, διαθέτοντας τόσο το πρόσφατο, όσο και παλαιότερα βιβλία του συγγραφέα.

Η επόμενη εκδήλωση του κύκλου Οι Συγγραφείς και τα Βιβλία τους είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου με τον συγγραφέα Θανάση Χειμωνά με αφορμή το βιβλίο του Παραφροσύνη.

 

 

 

 

Διεύθυνση
Αγίας Μαρίνας 55, 45221, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940, fax: 2651075784
email: webmaster@pkdi.gr