Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

 

 

 

Απολογιστικό Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση "ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ"

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΝΕΟΛΑΙΑΣ και ΑΘΛΗΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ 55, 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
ΤΗΛ. 26510 83940  FAX 26510 75784
www.pkdi.gr E-mail: pkioannina@gmail.com

 

Ιωάννινα, 28/6/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
50 ΧΡΟΝΙΑ

Η ιστορία, συνεχίζεται!

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Βασ. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών η εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ιστορικής ομάδας των Ιωαννίνων, του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ιστορικά στελέχη, παράγοντες και παίκτες της ομάδας, εκπρόσωποι και παίχτες της σημερινής ομάδας, αλλά και πολλοί φίλαθλοι.
Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης του Δήμου και του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών έγινε με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Κωνσταντίνος Γκόγκος:

«Στόχος της σημερινής μας εκδήλωσης είναι η απόδοση τιμής στην πορεία της ομάδας, τις σημαντικές της στιγμές και τους πρωταγωνιστές της.Παράλληλα θέλουμε να σηματοδοτήσουμε και την επιθυμία όλων μας να σταθούμε κοντά στην ιστορική μας ομάδα και για το μέλλον.
Θέλω να πιστεύω ότι η εκδήλωση τιμής για τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ είναι και μια ευκαιρία συσπείρωσης και συνεργασίας όλων μας για την πρόοδο ενός κομματιού της πόλης μας, αλλά και ένα φωτεινό παράδειγμα των δυνατοτήτων μας».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, κ. Θωμάς Μπέγκας επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Υπάρχουν εκφάνσεις στη ζωή μιας πόλης που αποδεικνύουν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τη δύναμη του «μαζί». Τη δύναμη που μας δίνει η κοινή πίστη και προσπάθεια υπέρ ενός σκοπού, μιας ιδέας, μιας ομάδας.
Η περίπτωση του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ μάς το δείχνει ξεκάθαρα και ανάγλυφα.
Γιατί, μπορεί το ποδόσφαιρο σήμερα να απέχει αρκετά από το ρομαντικό εγχείρημα με το οποίο μεγαλώσαμε όλοι, παραμένει, όμως, μέσα στον πυρήνα του ένας κοινός παρανομαστής ελπίδας.
Η σημερινή εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ δεν αφορά το παρελθόν. Τιμούμε και υπογραμμίζουμε σημαντικές στιγμές και εκπροσώπους τους. Κυρίως, όμως, οφείλουμε να εστιάσουμε στο μέλλον, στα επόμενα 50 χρόνια.
Να δούμε εμείς, ο καθένας από τη μεριά του, πως μπορεί να βοηθήσει ώστε το μέλλον της ομάδας να είναι ολοένα και καλύτερο.
Ο Δήμος Ιωαννιτών στηρίζει κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία υπέρ της ομάδας, τόσο στην ερασιτεχνική της λειτουργία, όσο και στην πορεία της ΠΑΕ και είμαστε πάντα στη διάθεσή τους.»

Ιδιαίτερο τόνο στην εκδήλωση έδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών με μια δική της εντυπωσιακή διασκευή του ιστορικού ύμνου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, που συνέθεσε ο Αλέκος Κιτσάκης.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκε ένα οπτικοακουστικό αφιέρωμα που εστίασε με τον καλύτερο τρόπο σε σημαντικές στιγμές της πορείας της ομάδας και το οποίο επιμελήθηκε αφιλοκερδώς ο αθλητικογράφος Νίκος Τσόλης, με τη συνδρομή του γιου του, Βασίλη.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν  δυο διακεκριμένοι δημοσιογράφοι από το χώρο του αθλητισμού, ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος και ο Γιάννης Καραλής.

Ο καθένας με το δικό του τρόπο και τη δική του οπτική στάθηκαν σε  σημαντικές στιγμές της ομάδας, αναφέρθηκαν σε ανέκδοτα περιστατικά, αλλά και μετέφεραν τον σεβασμό που ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ενέπνευσε στη χώρα μας.

Ακολούθησαν τιμητικές απονομές στους εν ζωή διατελέσαντες προέδρους της ομάδας, αλλά και σε «αφανείς» συντελεστές που συνέβαλαν στην πορεία της.

Εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, απενεμήθησαν από τον Πρόεδρό της, κ. Γιώργο Χριστοβασίλη,  ειδικές φανέλες της ομάδας στο Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Θωμά Μπέγκα, τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, κ. Κωνσταντίνο Γκόγκο, και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέκο Καχριμάνη, φανέλα που παρέλαβε ο αντιπεριφερειάρχης,  κ. Βασίλης Παπαχρήστου.

Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η δράση του Πνευματικού Κέντρου: Χρονοκάψουλα ΠΑΣ Γιάννινα - 100 ΧΡΟΝΙΑ.

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση έγραψαν, σε ειδική κάρτα,  μια ευχή, μια ελπίδα  ή μια προσωπική ιστορία από τον ΠΑΣ Γιάννενα.
Όλο το υλικό θα τοποθετηθεί σε ειδικό μεταλλικό κουτί από ανθεκτικό αλουμίνιο και θα «θαφτεί» σε επιλεγμένο σημείο της πόλης με σκοπό να ανοιχτεί σε ανάλογη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τα 100 χρόνια του ΠΑΣ Γιάννινα, το 2066!
Στο σημείο θα τοποθετηθεί και ειδική αναμνηστική στήλη περιγραφής, η οποία και θα αποτελεί σημείο επίσκεψης στην πόλη, με αναμνηστικές φωτογραφίες κ.λ.π.

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com