Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου, 2 και 3 Αυγούστου 2019

 

Ιωάννινα,  24/7/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου

2 ΚΑΙ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

   

Η Τοπική Κοινότητα  Δαφνούλας για ένατη συνεχή χρονιά συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφνούλας, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων και Χαράδρας Αράχθου και  την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου την εκδήλωση «Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου» στις 2 και 3 Αυγούστου 2019, στη Δαφνούλα, στη θέση Αετός.

  • Παρασκευή 2 Αυγούστου, 9 μ.μ.
    Έντεχνη μουσική βραδιά με τους Χαγιάλ.
  • Σάββατο 3 Αυγούστου, 9 μ.μ.
    Έντεχνη και λαϊκή μουσική βραδιά με την ορχήστρα του Γιάννη Σταύρου

Επίσης για πέμπτη χρονιά, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019, θα διεξαχθούν πανελλήνιοι και διεθνείς αγώνες ορεινής τοξοβολίας,  το 15ο TFG με συμμετοχή αθλητών από Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκωτία, Αγγλία και Γερμανία.

Ώρα έναρξης:
1 μ.μ. από την κεντρική πλατεία του χωριού και σε μια διαδρομή περίπου 4 χιλιομέτρων.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων, μετά τις 7 μ.μ., θα  πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στα  μονοπάτια   και  τους ξηρολιθικούς πέτρινους οικισμούς των ντόπιων κτηνοτρόφων. Στο γυρισμό, οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν χωριάτικες πίτες.
Είσοδος ελεύθερη.


Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της χαράδρας του Αράχθου καθώς και η προβολή των μονοπατιών που υπάρχουν και οδηγούν σε πέτρινους οικισμούς ξερολιθιάς μοναδικής ομορφιάς. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατήσουν στα τέσσερα, διαφορετικής δυσκολίας, μονοπάτια που έχουν χαραχθεί από τους κατοίκους του χωριού και  καταλήγουν σε διαφορετικά σημεία μέσα στην χαράδρα του ποταμού Αράχθου καθώς και σε πέτρινους οικισμούς ξερολιθιάς, στους οποίους ζούσαν κτηνοτρόφοι προηγούμενες δεκαετίες.   


 

 

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com