Banner

Ημερολόγιο

 

 

 

Έκθεση ζωγραφικής της Katerina Bildjuga - Lemodeti

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΕΚΘΕΣΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ BULDJUGA- ΛΑΙΜΟΔΕΤΗ        

«Μετασχηματισμοί»

Εγκαίνια: Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

ΩΡΑ: 19:30

Διάρκεια Έκθεσης: 8 Ιουνίου έως 17 Ιουνίου 2018

Είσοδος δωρεάν

 

«Υπάρχει τέχνη που μας κάνει σκεπτικούς και στοχαστικούς “όπως η επιστήμη με το πέτρινο φώς της και την κοφτερή της αντικειμενικότητα” αλλά δεν μας κάνει χαρούμενους. Υπάρχει και τέχνη που μεταφέρει τη δική της ιδιαίτερη πνοή στον θεατή, με μια χαρά που η πηγή της πάει βαθιά “ως τις ρίζες της ζωής”» (Π.Κ.).
Στη δεύτερη κατηγορία κατατάσσεται η ζωγραφική της Κατερίνας
Buldjuga -Λαιμοδέτη, που παρουσιάζει την Παρασκευή 8 Ιουνίου, στις 19:30, στον Πολιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Ιωαννίνων.
Μεταξύ άλλων γράφου  για το έργο της Κατερίνα Buldjuga - Λαιμοδέτη:
«Οι  πίνακές της παραπέμπουν σε εξπρεσιονιστικά ρεύματα και τάσεις. Βασικό γνώρισμά τους είναι η μορφοπλαστική συνένωση μιας χειρονομιακής γραφής που παράγει τυχαία αποτελέσματα, με μια ελεγχόμενη και λεπτομερή επανεπεξεργασία τους που μετασχηματίζει και αναιρεί το τυχαίο. Επιδίωξη είναι η συνθετική συγχώνευση, εναρμόνιση και εξισορρόπηση των αντιφατικών αυτών στοιχείων, σε ενιαίο σύνολο. Υλικά: λάδι ( ή λάδι και πίσσα) σε μουσαμά ή ξύλο.

Η θεματολογία αναφέρεται στις “ρίζες” των πραγμάτων, σε έναν (εικαστικά συμβολοποιημένο) «πυρήνα» ενέργειας, ύπαρξης, ζωής».
Η Κατερίνα Buldjuga – Λαιμοδέτη έχει παρουσιάσει το έργο της σε 4 ατομικές εκθέσεις (2006, 2010, 2015)  και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις.

 

 

Πολιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

Διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη & Μετσόβου (Παλιά Σφαγεία)
Ιωάννινα

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά και Σαββατοκύριακα 11:00-13:00 και 17:00 έως 21:00.

Είσοδος δωρεάν.

 

 

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com