Banner

Ημερολόγιο

Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 

 

 

 

 

 

«Gran orquesta de Tango nuevo»

Παρασκευή 13  Σεπτεμβρίου, 21:00
«Gran orquesta de Tango nuevo»

«Το τανγκό το ωραιότερο του κόσμου» τραγουδούσαν οι ονειροπόλοι του αθηναϊκού μεσοπολέμου, όταν η διάσημη ορχήστρα του Εduardo Bianco τους παρέσυρε στη χορευτική δίνη του τάνγκο μαζί με ολόκληρη την Ευρώπη.

Η «Gran Orquesta de Tango Νuevo» αναβιώνει την παράδοση της μεγάλης αυτής ορχήστρας, βασισμένη στην συνύπαρξη περισσότερων bandoneon. Οι μουσικές των κλασικών O. Pugliese, J. Plaza, Μ. Μores, των ανανεωτών H. Salgan, A. Piazzolla, J. J. Mosalini και του H. Βαβάτσικα μέσα από τις πρωτότυπες ενορχηστρώσεις του Κωσταντίνου Ράπτη, συνθέτουν ένα συναρπαστικό μουσικό σύμπαν όπου συναντώνται το tango, ο jazz αυτοσχεδιασμός και η συμφωνική μουσική, το Μπουένος Άιρες, οι μεγαλουπόλεις του 21ου αιώνα και οι διαπολιτισμικές πόλεις του χθες και του σήμερα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων σας προσκαλούν σε μία σπάνια συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, στο Ιτς Καλέ.

Συντελεστές:

  • Κωνσταντίνος Ράπτης, μπαντονεόν και ενορχηστρώσεις
  • Δημήτρης Αραμπατζής, Ηρακλής Βαβάτσικας, Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης, μπαντονεόν
  • Ειρήνη Καραμάνη, Ευαγγελία Κουτσοδήμου, Ορφέας Σαραντάκος, βιολιά
  • Αντώνης Τζιβένης, βιόλα
  • Λευτέρης Μισιργής, πιάνο
  • Κωνσταντίνος Σηφάκης, κοντραμπάσο
     

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων

.Η  συναυλία με την Gran Orquesta de Tango Nuevo δεν θα γίνει στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά σε κλειστό χώρο, στο Καμπέρειο Θέατρο λόγω των καιρικών συνθηκών.

Διεύθυνση
ΚΑ Φεβρουαρίου και Κύργιου 2, Ιωάννινα.
Τηλέφωνο: 2651083940
email: webmaster@pkdi.gr, pkioannina@gmail.com